Uw aanspreekpunt van de politie en bureau handhaving gemeente Heerlen

Graag wil ik mij als wijkagent aan u voorstellen.
Mijn naam is Jelle Schoenmakers. Ik werk bij het Politie Basisteam Heerlen.

Vanaf augustus 2018 ben ik de wijkagent van Grasbroek, Musschemig en Schandelen. Een mooie klus, die ik gelukkig niet alleen hoef te klaren. Ik werk veel samen met Wim Boijmans van bureau Handhaving. Wim is uw buurt-BOA, welke belast is met o.a. jeugdoverlast, hondenpoep, illegaal afval en parkeeroverlast. Regelmatig zult u ons samen in de wijk zien. Tijdens patrouilles pakken we wijkproblemen samen aan.
De werkzaamheden van de wijkagent bestaan uit het opbouwen en onderhouden van contacten met burgers, bedrijven en instellingen en het aanpakken van veiligheidsproblemen, alsmede het signaleren van criminaliteit binnen de wijk.
Voor de aanpak van sociale problemen maakt de wijkagent gebruik van de zogenaamde “Sociale buurtteams”. Deze teams zijn ondergebracht bij de gemeente. De wijkagent heeft contact met externe partners, zoals de gemeente, maatschappelijke organisaties en wooncorporaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en naar oplossingen gezocht.

Uw informatie is belangrijk!

Informatie uit de buurt is van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent. U kunt dit doen door te mailen naar jelle.schoenmakers@politie.nl of u spreekt mij aan in de wijk.

Wat doet de wijkagent met uw melding?

Soms gebruikt de wijkagent uw informatie in lopende onderzoeken. Een andere keer neemt de wijkagent aan de hand van uw klacht of probleem poolshoogte en kan de wijkagent bijvoorbeeld degene aanspreken die voor overlast zorgt. Ook kan de wijkagent een probleem doorspelen aan partners, zoals de gemeente of woningbouwcorporaties.

Wanneer

Iedere dinsdag van 11:00 uur tot 12:00 uur

Waar:

Molenwei, in het ontmoetingscentrum

Author: admin