Ramadan

Beste buurtbewoners,

Via deze weg willen wij u kennis laten maken met de komst van de Ramadan. 
De Ramadan is een heilige maand voor de moslims waarin wordt gevast. Het vasten houdt in dat de moslims zich onder andere onthouden van eten en drinken van zonsopkomst tot zonsondergang.
Het begin van de maand Ramadan wordt waargenomen door het zien van de maansikkel op de vooravond van de eerste dag van de maand. Dit jaar zal het plaatsvinden op de 4e, 5e of 6e van de maand mei.
Het vasten van de Ramadan is verplicht voor volwassen moslims die zowel lichamelijk als verstandelijk gezond zijn en niet op reis zijn.
De maand Ramadan is een gezegende maand waarin moslims zich bezig houden met onder andere bezinning, bekering en vergeving van de voorgaande zonden. 
In deze maand wordt er door de moslims extra aandacht besteed aan vrijwillige gebeden in de moskee. Hierdoor zal het extra druk zijn in de omgeving van de moskee. Wij gaan ons best doen om dit soepel te laten verlopen, zodat u er geen hinder aan ondervindt. Mocht u last ervaren van drukte, dan kunt u ten alle tijden binnen lopen voor een gesprek.

Wij hopen op uw begrip.
Met vriendelijke groeten,
Bestuur Moskee Nour Heerlen

Author: admin