NIEUWE WIJKAGENT

Nieuwe wijkagent voor de wijk Grasbroek, Musschemig en Schandelen
Politie Heerlen, de wijk Grasbroek, Musschemig en Schandelen heeft een nieuwe wijkagent. Reinder Dijkstra houdt zich sinds maart 2021 toezicht op dit gebied en werkt eraan om deze wijk veilig en leefbaar te houden.

 

“Zoals gezegd ben ik sinds maart 2021 begonnen aan de werkzaamheden als wijkagent in de wijk Grasbroek, Musschemig en Schandelen. Ik ben 33 jaar, sinds 2012 werkzaam bij de Nationale politie en sinds 2019 bekleed ik de functie wijkagent. Als wijkagent probeer ik zoveel mogelijk in de wijk aanwezig te zijn en zal met regelmaat op een scooter rond rijden. lk wil graag aanspreekbaar zijn voor de mensen want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie.

Buurtbewoners kunnen met (structurele) problemen en wijk gerelateerde vragen bij mij terecht. Ik voer mijn werkzaamheden uit vanaf het politie bureau te Heerlen“.

 

Ik ben te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Als ik niet aanwezig ben, kunnen buurtbewoners een bericht voor mij achterlaten. Bel voor spoedgevallen met 112.

 

Taken wijkagent
Ik ben als wijkagent verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen mijn wijk. Ik richt mijn aanpak van veiligheidsproblemen zoals criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werk ik voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk. Ik onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust met mij contact op.

 

Kijk op www.politie.nl
Op  www.politie.nl, onder het kopje Mijn buurt, vindt u alle informatie over uw wijk en de wijkagenten die in uw wijk actief zijn.