In 2018 heeft Wonen Limburg de Saffierflat in de wijk GMS in Heerlen aangekocht. Samen met onder meer de politie en gemeente heeft Wonen Limburg daar afgelopen tijd succes geboekt in de aanpak van de overlast. In het kader van Hartslag 2.0 werd de overlast in en om het appartementencomplex op de hoek Saffierstraat/Sittarderweg teruggedrongen. Intussen zijn alle bewoners verhuisd en waar nodig werd daaraan ook noodzakelijke zorg gekoppeld. De tweede stap is dat de flat wordt opgeknapt. Met een flink aantal werkzaamheden maakt Wonen Limburg het gebouw klaar voor de toekomst.

Wat staat er te gebeuren?
De huidige appartementen hebben één slaapkamer. Een deel van de huidige appartementen wordt samengevoegd en zo ontstaan ook appartementen met twee  slaapkamers. Hierdoor zijn deze geschikt voor een bredere doelgroep. Ook wordt het gebouw volledig gestript en voorzien van nieuwe kozijnen en een nieuw dak. Er worden energetische maatregelen genomen zodat het gebouw klaar wordt gemaakt voor de toekomst. Naast de verbetering van alle appartementen wordt ook de buitenkant aangepakt; het gebouw krijgt een frisse nieuwe uitstraling.

Planning
Wonen Limburg hoopt in het voorjaar 2022 te kunnen starten met de verbouwing. Eind 2022 is de verbouwing dan afgerond en kunnen de appartementen opnieuw verhuurd worden.

Samenwerking
De aanpak van de Saffierflat voert Wonen Limburg uit in samenwerking met de gemeente Heerlen, provincie Limburg en Stadsregio Parkstad Limburg.

[onderschrift foto: Dit is een voorlopig ontwerp van de nieuwe gevels. Het definitieve ontwerp kan afwijken van dit beeld]