’t Heerlens Heitje
Maak je buurt mooier en steun lokale ondernemers

In de afgelopen twee maanden meldden bijna 200 enthousiaste inwoners van de gemeente Heerlen zich aan via de app van ’t Heerlens Heitje. Niet gek, want het is zomer! De ideale periode om heitjes te gaan verdienen én uitgeven. Meedoen is niet alleen leuk maar vooral ook erg waardevol; u draagt bij aan een fijne leefomgeving en wordt daarvoor beloond. Heerlenaren zijn trots op hun stad en dragen daarom graag hun steentje bij. Ook meedoen? Dat kan in 3 eenvoudige stappen!

Stap 1. Download de app
De app van ’t Heerlens Heitje is beschikbaar op alle smartphones en tablets. Zoek ‘t Heerlens Heitje op in de appstore en download deze. Nadat u zich heeft geregistreerd en uw digitale portemonnee heeft aangemaakt bent u klaar voor een karweitje. Hulp nodig bij het installeren of gebruik van de app? Loop eens binnen bij de knoppenwinkel van de bieb in Hoensbroek, Heerlerheide of in het centrum. Hier helpen ze u graag!

Stap 2. Doe een karweitje!
Er staan genoeg karweitjes op u te wachten in de app. Wordt het een bankje verven (30 heitjes), een prullenbak opknappen (15 heitjes) of de klusjes in uw wijk in kaart brengen (20 heitjes)? 1 heitje = 1 euro. Vanaf juni vindt u ook enkele sociale karweitjes in de app als experiment. Neem gerust een buurtgenoot, gezinslid of vriend(in) mee.

Stap 3. Verdiende heitjes uitgeven!|
Na het afronden van de karweitjes ontvangt u digitaal uw heitjes. En daar kunt u héél veel leuke dingen mee doen. Een ijsje eten of een drankje op het terras, een leuk cadeautje kopen of met de kinderen naar de speeltuin? Zelfs een tattoo kan betaald worden met heitjes. Genoeg leuke plekken om uzelf te belonen! En u steunt er ook nog eens de lokale ondernemers van Heerlen mee. Win-win, toch?

Woont u in de gemeente Heerlen? Lees meer op heerlen.nl/heitje!

Info over het project
Heerlen is de eerste Europese gemeente die in 2019 een digitale munt gebruikt. Het project richt zich op het stimuleren van burgerbetrokkenheid, het versterken van de lokale economie en het verbeteren van de leefomgeving. ’t Heerlens Heitje is een initiatief van de gemeente Heerlen in samenwerking met Heerlen Mijn Stad, CoTown, Brightlands Smart Services Campus, buurtorganisatie GMS, CBS en de VNG. Het wordt financieel ondersteund door het fonds Urban Innovative Actions (UIA) van de Europese Unie.