Veranderingen op het terrein achter Cultuurhuis

Om te beginnen gaat het voormalige verenigingsgebouw van de Trommelaere van Herle door Cultuurhuis Heerlen gebruikt worden ten behoeve van culturele verenigingen uit de buurt. Het kleinere gebouw op het terrein gaat gebruikt worden door Stichting Buurtorganisatie GMS, de nieuwe stichting voor activiteiten en belangenbehartiging van, voor en in jouw wijk.

Het terrein achter Cultuurhuis Heerlen blijft in gebruik als parkeerterrein voor bezoekers van het Cultuurhuis. Op deze manier wil Cultuurhuis Heerlen het gebruik van parkeerplekken in onze wijk door bezoekers bij drukbezochte voorstellingen zo veel mogelijk voorkomen. Het terrein is overigens niet bestemd voor parkeerders uit de directe omgeving en kan worden afgesloten als de situatie daar aanleiding toe geeft.

Voor wie precies wil weten hoe de vork in de steel zit:
Recent is het gebruik van de percelen met opstallen (Kadastrale aanduiding Heerlen R 2693 en Heerlen R 2694) van eigenaar Stichting Jeugdclubs St. Antonius overgedragen aan Stichting Cultuurhuis Heerlen door het aangaan van een bruikleenovereenkomst.

Het feitelijke eigendom blijft vooralsnog bij Stichting Jeugdclubs St. Antonius. Op haar beurt geeft Stichting Cultuurhuis Heerlen met een bruikleenovereenkomst het gebruik van de opstal op perceel R 2693 in handen van Stichting Buurtorganisatie GMS.

Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Cultuurhuis Heerlen:
045 – 561 21 21 of stuur een mail met je vraag naar info@cultuurhuisheerlen.nl.