Op 28 augustus 2024 vond een vergadering van de Buurtcoalitie GMS plaats met 30 deelnemers. Er werden enkele afmeldingen genoteerd en de vergadering opende met de mededeling dat leefbaarheid en veiligheid publieke taken zijn, waarbij de werkgroep Veiligheid en Leefbaarheid contact onderhoudt met gemeente, politie en handhaving. Problemen dienen via de werkgroep gemeld te worden.

De agenda en notulen van 7 augustus 2024 werden zonder wijzigingen goedgekeurd.

René van de werkgroep Veiligheid en Leefbaarheid gaf een update over de overlast in het Lange Jan Park en de Sittarderweg. Er is een prioriteit gesteld door politie en handhaving, er worden gebiedsontzeggingen opgelegd en er komt op korte termijn een tijdelijke camera. Bewoners wordt gevraagd overlast te blijven melden. Op 11 september vindt een evaluatie plaats en er wordt overleg gevoerd met de politiek voor meer steun. Daarnaast wordt het idee benadrukt om het park positief te benutten voor sociale controle.

Het onderhoud van het hondenuitlaatveld, waarover klachten zijn, wordt door de gemeente besproken. Bewoners complimenteerden de politie en handhaving voor hun zichtbaarheid in de wijk.

Bij de GMSImpuls werd een voorstel voor het onderhoud van wegkruizen goedgekeurd met een verhoogd budget van €150. Nieuwe projectideeën kunnen voor 30 september worden ingediend, met een stemming op 2 oktober. Een kleine commissie zal de voorstellen beoordelen op haalbaarheid.

Er werden updates gegeven over lopende initiatieven zoals de 5g-kookgroep en “Opkikkertje”. Tijdens het GMS Café wordt de diversiteit van bewoners verder in kaart gebracht. Ook werd besproken hoe verschillende groepen in de buurt beter betrokken kunnen worden, waaronder bewoners van Grasbroek en bezoekers van Buurtpunt.

Er werd verder een terugkoppeling gegeven door de werkgroepen. Er komen zebrapaden op het kruispunt Kempkensweg-Sittarderweg, en er wordt gesproken over groenonderhoud en de mogelijkheden voor speelvoorzieningen in de Topaashof. Plannen voor speelvoorzieningen worden in 2025 gerealiseerd.

De volgende vergadering van de Buurtcoalitie is gepland op 2 oktober.