Buurtbewoner Milan Merckelbagh Nederlands Kampioen Dutch Superbike!

Afgelopen zaterdag heeft onze eigen buurtbewoner Milan Merckelbagh een geweldige prestatie neergezet door Nederlands kampioen te worden in de Dutch Superbike klasse. Tijdens de finaleronde van het 2024 IDC-seizoen, gehouden op het beroemde TT Circuit in Assen, wist Milan op indrukwekkende wijze beide races te winnen en daarmee de felbegeerde titel binnen te slepen.

Milan Merckelbagh – 2024 Dutch Superbike kampioen | foto© Jan Timmerman

Succesvolle Finaledag op het TT Circuit Assen

Het was een spannende dag op het circuit, waar de laatste ronde van het seizoen werd verreden. Milan begon de dag als favoriet voor de titel en stelde niet teleur. In de eerste race wist hij, ondanks stevige concurrentie, de winst te pakken. Deze overwinning was al genoeg om zich tot kampioen van 2024 te kronen, maar Milan besloot de dag in stijl af te sluiten door ook de tweede race te winnen.

In de eerste race vocht Milan een spannende strijd uit met Wayne Tessels en gastrijder Pepijn Bijsterbosch. Hoewel de concurrentie hem flink onder druk zette, bleef Milan kalm en snel, waardoor hij uiteindelijk als eerste over de finish kwam. Met dit resultaat werd hij direct gekroond tot kampioen, maar hij liet zien dat hij geen genoegen nam met minder. Ook in de tweede race toonde hij zijn klasse door opnieuw de overwinning te pakken.

Milan Merckelbagh: Een Buurtkampioen om Trots op te Zijn!

Met deze dubbele overwinning is Milan Merckelbagh niet alleen een nationale kampioen, maar ook een trots voor onze buurt. Zijn vastberadenheid, talent en doorzettingsvermogen hebben hem gebracht waar hij nu staat: op de hoogste trede van het podium in de Dutch Superbike.