Wij vormen het bestuur
Leon Koenen, voorzitter
Te beginnen met mijzelf: ik ben Leon Koenen, en al bijna 36 jaar getrouwd met Ria Koenen-Joosten. Samen betrokken wij in 1986 onze nieuwe woning aan de Huskensweg in Musschemig. We werden verrijkt met zoon Maikel en dochter Jerney, en later twee schatten van kleinkinderen. Ria is naast vrijwilligster ook heel lang een toegewijd bestuurslid geweest bij de buurtorganisatie.
Ikzelf ben ook al meer dan twintig jaar vrijwilliger bij de buurtorganisatie, waarbij mijn aandeel in de organisatie van het GMS Buurtfeest mijn meest intensieve activiteit was.
Ik ben inmiddels met vervroegd pensioen, en mijn dagelijks leven is vooral gewijd aan leuke dingen doen, zoals bezig zijn met onze kleinkinderen, lekker op vakantie of naar de Formule 1, en motorrijden met ons clubje, dat al 30 jaar bestaat en waarvan ik ook de voorzitter ben.
Als lid van de initiatiefgroep heb ik, om het voortbestaan van “Buurtorganisatie GMS” te waarborgen, de taak van voorzitter op mij genomen, waarbij ik mij gelukkig mag prijzen dat de overige sterke personen uit deze initiatiefgroep zijn toegetreden als bestuurslid. Na een moeizaam traject, waarin ons eerste uitgangspunt een onverwachte wending nam, hebben wij onze verantwoordelijkheid genomen om te blijven werken aan een mooier en veiliger GMS.
Rob Heuperman, secretaris
In dit bericht wil ik me graag even voorstellen: mijn naam is Rob Heuperman en ik woon al 64 jaar in de wijk Schandelen. In het verleden was ik ook al op veel fronten actief in de buurt. Ik ben o.a. een aantal jaren voorzitter geweest van de buurtorganisatie en nu probeer ik met mijn ervaring op het gebied van het buurtgericht werk de nieuwe buurtorganisatie te ondersteunen. Voor wat betreft het organiseren van activiteiten in de buurt om daarmee de sociale cohesie te versterken, zie ik geen problemen. Daar gaat een groep enthousiastelingen van het nieuwe bestuur zich mee bezighouden en daar heb ik het volste vertrouwen in.
Ik wil me gaan inzetten voor de verkeersproblematiek en veiligheid in onze buurt. Woongenot hoort daar ook bij! Samen met een aantal buurtbewoners hebben wij de werkgroep Verkeer en Veiligheid opgestart en we zijn inmiddels al in gesprek met de gemeente over een aantal zaken. Ik ervaar de samenwerking met de nieuwe bestuursleden van de buurtorganisatie en de leden van de werkgroep als prettig en constructief. En samen met u gaan we, met medewerking van de Gemeente, werken aan een fijne en veilige buurt.
Keympe Sinnema, penningmeester
Mijn naam is Keympe Sinnema. Samen met mijn vrouw, Hanny, woon ik sinds 1997 in GMS, eerst in Grasbroek en later in Musschemig. In 1998 werd ons leven verrijkt met een dochter, Allyshia, en in 2001 kwam onze zoon Sjors. Ik ben werkzaam als hijskraan-machinist bij Mammoet in Geleen.
Omdat ik een prettige en veilige woonomgeving belangrijk vind voor onszelf en onze kinderen heb ik mij in 1998 aangemeld bij de buurtorganisatie. In plaats van alleen maar klagen over wat er niet goed gaat, wilde ik een verschil maken en ideeën uitwisselen met buurtbewoners. Samen met vrijwilligers, buurtorganisatie proberen we een positieve invloed te hebben in onze buurt.
Van 1998 tot 2019 heb ik me intensief ingezet voor GMS. Als penningmeester en buurtbewoner heb ik diverse groepen ondersteund bij het organiseren van activiteiten, onder andere het Buurtfeest, Sinterklaas, busreizen en het organiseren van een vrijwilligersavond om iedere vrijwilliger te bedanken voor hun inzet. Als redactielid van ons wijkblad “De GrasMusSch” vind ik het belangrijk om de buurt op de hoogte te houden van wat er speelt en welke activiteiten er georganiseerd worden. Daarnaast willen we met het wijkblad buurtbewoners informeren over waar ze terecht kunnen met vragen en hun laten weten dat ze er niet alleen voor staan.
In 2023 heb ik mij er door de ontwikkelingen die speelden in de wijk van laten overtuigen om deel te nemen aan het nieuwe bestuur. Voor mij is belangrijk dat we een transparant beleid handhaven en dat leefbaarheid en veiligheid voorop blijven staan. Momenteel verzorg ik de financiën en verzorg ik samen met een groep vrijwilligers de communicatie, waarbij gedacht moet worden aan Facebook, de website en de GrasMusSch, en deze laatste is een uniek en onmisbaar communicatiemiddel voor en door bewoners in GMS.
Michael van Wersch, algemeen bestuurslid
Mijn naam is Michael van Wersch en ik ben samen met mijn vrouw Nicolle sinds 2009 woonachtig in de Musschemig. In 2016 en 2020 zijn twee zoons Marny en Levi toegevoegd aan ons gezin, waarna ons gezin compleet was. Vanaf het eerste moment heb ik me volop thuis gevoeld in onze gezellige buurt. De activiteiten en vooral de betrokkenheid van veel bewoners hebben me dan ook in de loop der jaren erg aangesproken. Mede hierdoor was dit jaar het moment voor mij ontstaan om actiever deel te nemen aan de buurtorganisatie.
Velen in onze wijk zullen mij wel kennen van het wandelen met ons hondje Pip. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als orthopedisch schoentechnicus bij GERA Orthopedische Schoentechniek B.V. net buiten onze wijk. Ik zou het in ieder geval leuk vinden om voor nu en de toekomst de saamhorigheid in onze buurt te behouden zoals hij nu is en waar mogelijk nog te verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat we er samen een onvergetelijke mooie tijd van kunnen maken. Laten we een goede start maken met ons buurtfeest.
Sven Bartel, algemeen bestuurslid
Mijn naam is Sven Bartel. Ik ben 44 jaar en woon sinds december 2005 met mijn vrouw in Musschemig. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met modelbouw en het verzorgen van mijn dieren. Sinds 2009 doe ik al vrijwilligerswerk in de wijk GMS. Mijn vrouw en ik zijn ook mantelzorgers voor meerdere mensen. Zo woont sinds 2023 mijn schoonvader in een mantelzorgwoning in onze aanbouw, waar wij voor hem zorgen.
Ik wil me blijven inzetten voor GMS om onze buurt mooi, levendig en sociaal te houden. Binnen dit bestuur ben ik algemeen bestuurslid en zal ik me vooral bezig houden met het beheer en onderhoud van de materialen en opslag. Tevens wil ik ondersteunen bij activiteiten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de wijk, om eenzaamheid te voorkomen en om behoeftes van medebewoners sneller te signaleren.