Grote Veiligheidscontrole Rondom Maankwartier: Samen Sterker voor een Veiligere Buurt

Gisteren vond er een grootschalige veiligheidsactie plaats in de omgeving van het Maankwartier, een druk OV-knooppunt in onze buurt. Onder leiding van de gemeente werkten diverse instanties samen om de veiligheid in dit gebied te waarborgen. Politie, gemeentelijke BOA’s, toezichthouders, de Marechaussee, NS Veiligheid en Service, Arriva Veiligheid, de Vreemdelingenpolitie (AVIM) en LX (politie-eenheid Landelijke Expertise en Operaties) bundelden hun krachten tijdens deze controle.

Veiligheid boven alles Het Maankwartier trekt dagelijks veel reizigers, bewoners en bezoekers, maar helaas zorgt een kleine groep regelmatig voor overlast en criminele activiteiten. Daarom voeren de gemeente en politie regelmatig acties uit om deze problemen aan te pakken. Deze grote controle had als doel om overlast en criminele activiteiten stevig aan te pakken. Tijdens de actie werden alle reizigers en bezoekers gecontroleerd en werd er preventief gefouilleerd.

Opbrengsten van de controle De actie leverde duidelijke resultaten op:

  • 81 personen werden aangetroffen zonder geldig vervoersbewijs.
  • 19 mensen kregen een boete voor overlast.
  • 1 persoon werd aangehouden vanwege een ongeldige verblijfsstatus.
  • Er werd 1 andere aanhouding verricht.
  • Tijdens het preventief fouilleren werden geen wapens aangetroffen.

Een veilige en prettige omgeving Burgemeester Wever benadrukte het belang van een veilige omgeving in het Maankwartier. “Het is een levendig gebied waar veel mensen komen om te reizen, winkelen, werken en wonen. We willen dat iedereen zich hier altijd welkom en veilig voelt,” aldus de burgemeester. “Naast het dagelijkse werk is zo’n grote gezamenlijke actie een extra impuls om overlast en criminaliteit tegen te gaan. Ik ben dankbaar voor de inzet van alle betrokken partners. Dit was niet de eerste actie, en het zal zeker ook niet de laatste zijn!”

Met deze actie laten de betrokken partijen zien dat ze zich blijven inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid in het Maankwartier en de omliggende buurt. Samen werken we aan een veilige, prettige omgeving voor iedereen.

Heeft u vragen of wilt u melding maken van overlast in uw buurt? Neem dan contact op met de buurtorganisatie of meld het via de gemeentewebsite.