De muurschildering, ook wel bekend als “Heerlen Dog”, is gemaakt op 28 juli 2016 op de Sittarderweg 17, 6412 CA Heerlen, Nederland.

De muurschildering “Heerlen Dog” op Sittarderweg 17 in Heerlen is een opvallend kunstwerk dat deel uitmaakt van de rijke straatkunstscene van de stad. Het toont een grote hond die prominent aanwezig is op de gevel van een gebouw. Hoewel de exacte details van de afbeelding kunnen variëren afhankelijk van de interpretatie van de kunstenaar, blijft het beeld van de grote hond kenmerkend voor deze muurschildering.

De straatkunstscene van Heerlen draagt bij aan de culturele identiteit van de stad en brengt haar straten tot leven met creatieve expressie, net zoals vele andere steden wereldwijd. “Heerlen Dog” is een opvallend voorbeeld van deze levendige straatkunstscene in Heerlen. De gebroeders One Truth, de kunstenaars achter dit werk, hebben zich laten inspireren door de omgeving. Als je goed naar de details van het werk kijkt, zie je elementen zoals een politieauto en een roltrap, die volgens One Truth veel voorkomen in Heerlen.