De Dobbeltuin ligt op een voormalig braakliggend terrein waar eerst 6 huizen en een winkel hebben gestaan. De initiatiefnemers hebben een natuurtuin op basis van permacultuur aangelegd. Er staan appel-, peer-, kers- en pruimenbomen. Tevens enkele jonge notenbomen / struiken. Aan kleinfruit zijn er honingbes, aardbeien, jostabes, Japanse wijnbes, zwartebes, kruisbes, appelbes, braam zonder doorn, framboos en aalbes. Daarnaast worden er ook groenten en kruiden gekweekt. Vanaf het voetpad langs de tuin kan er vrij geplukt worden van de smulhaag als het fruit rijp is.

De Dobbeltuin is onderdeel van de Zadenbibliotheek Limburg. Er kunnen groenten en bloemen zaden geleend worden. De vijver in de tuin zorgt voor kikkers, salamanders, libellen en waterleven. Door de inrichting en wilde planten (gedeeltelijk) te laten staan, is er een grote diversiteit aan planten en diertjes en dat is goed voor de natuur.

De Dobbeltuin en een leuk en gezellig buurtinitiatief waarbij iedereen welkom is. In de dobbeltuin worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals op 5 mei met een zaden&planten ruildag, of op 2 juni waar de dobbeltuin hun 10 jarig bestaan vieren met een Open Dag. Ook wordt er elke maand een Vuur & Soep avond georganiseerd om buurtbewoners te verbinden.

Meer info: dobbeltuin@hotmail.com tel. 06 473 11 049