Heerlen lanceert eerste middeleeuwse route

Wist je dat de imposante Schelmentoren, die ooit dienst deed als woontoren en later als gevangenistoren tijdens de periode van de beruchte bokkenrijders, nu een sleutelrol speelt in het onthullen van het rijke middeleeuwse verleden van Heerlen?

Met een boeiende route van 3,2 kilometer krijgen buurtbewoners de unieke gelegenheid om dit fascinerende verhaal opnieuw te beleven. De route neemt je mee door de betoverende wereld van ridders en rovers, met hoogtepunten zoals virtuele video’s, een 360-graden tour en prachtige middeleeuwse street art langs de weg.

Geïnteresseerden kunnen de route verkrijgen bij Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad, gelegen aan het Spoorplein 40 in Heerlen, of eenvoudig online op www.visitzuidlimburg.nl.

Deze betoverende route is tot stand gekomen dankzij een samenwerking met Visit Zuid-Limburg en werd op 11 april feestelijk gelanceerd door wethouder Jordy Clemens, verantwoordelijk voor cultuur en centrumontwikkeling. Zijn enthousiasme over de route is aanstekelijk: “Met deze route wordt het middeleeuwse verleden, dat vaak verborgen blijft, weer tot leven gebracht. Bekende locaties krijgen een nieuwe betekenis en ons rijke verleden wordt op een levendige manier belicht. Trek eropuit en ontdek middeleeuws Heerlen, een verborgen schat die wacht om ontdekt te worden.”

Deze nieuwe toevoeging aan onze gemeenschap draagt bij aan de continue inspanningen van Heerlen om van onze stad een nog aangenamere plek te maken om te wonen, werken, ondernemen en ontspannen. De middeleeuwse route belooft niet alleen de geschiedenis meer zichtbaar te maken, maar biedt ook een verrijkende ervaring voor alle deelnemers. Samen maken we het Centrum een plek vol ontdekkingen en verbindingen.