Sinds enkele jaren organiseert de Gemeente Heerlen vergroeningsacties rondom Operatie Steenbreek. Bij deze acties krijgen inwoners van de gemeente Heerlen hulp bij het vergroenen van hun tuin. Ze krijgen gratis advies en planten in ruil voor het verwijderen van bestrating, grind of kunstgras uit hun tuin.

Hieronder een flyer die u naar uw bewoners kunt sturen om deel te nemen aan deze actie. Deze ronde van de actie loopt nog tot begin april waarna de planten begin mei worden uitgeleverd. In het najaar is weer een ronde gepland waarvoor we u, wanneer gewenst, nogmaals kunnen benaderen. Voor meer informatie kunt ook kijken op www.sandravandenbeuken.nl/steenbreek

Stenen eruit en groen erin!
Ook genoeg van op je stenen tuintje en wil je meer groen, kleur en leven in je tuin? Meld je dan aan voor het project Operatie Steenbreek Heerlen. Met dit project helpt de gemeente Heerlen jou om je tuin groener te maken door stenen te vervangen door groen. En dat is makkelijker dan je denkt! Meld je aan via het formulier onderaan de pagina en ontvang een gratis tuin advies en planten voor jouw tuin.

Waarom meedoen aan operatie Steenbreek
Buiten dat je gratis advies en planten krijgt zitten er nog meer voordelen aan Operatie Steenbreek.

Hoe gaat het in zijn werk?
1) Lees de regels van het project goed door!
2) Vul je gegevens in
3) Plan een afspraak voor het tuin advies en de keuze voor de planten
4) Voer de voorbereidende werkzaamheden uit
5) Ga je planten ophalen op de ophaaldag
6) Plant je planten aan en zorg er goed voor
7) Genieten van je tuin!