Buurtpreventie: Cybercrime voorlichting 16 mei

In een wereld waarin technologie een steeds grotere rol speelt, is het essentieel om bewust te zijn van de gevaren van cybercriminaliteit. Daarom nodigen we je van harte uit voor een speciale voorlichtingsavond op donderdag 16 mei, georganiseerd door de gemeente Heerlen, de Politie en Buurtorganisatie GMS.

Cybercriminaliteit kan vele vormen aannemen, van phishing en malware tot identiteitsdiefstal en ransomware. De impact van deze misdaden kan verwoestend zijn, zowel op individuen als op gemeenschappen. Het is daarom van belang dat we ons bewust worden van deze dreigingen en leren hoe we onszelf en onze gemeenschap kunnen beschermen.

Tijdens deze interactieve voorlichtingsavond zullen experts inzichten delen en praktische tips geven om je digitale veiligheid te verbeteren. We zullen niet alleen de verschillende vormen van cybercriminaliteit bespreken, maar ook tips geven die je kunt nemen om jezelf te beschermen. Van het herkennen van verdachte e-mails tot het beveiligen van je persoonlijke gegevens, we behandelen alle belangrijke aspecten van online veiligheid.

Bovendien zullen we tijdens de avond gebruikmaken van praktijkvoorbeelden, filmpjes en leuke gadgets om de informatie op een toegankelijke en boeiende manier te presenteren. Je krijgt niet alleen waardevolle kennis, maar ook een gratis goodiebag om je te helpen bij het versterken van je digitale weerbaarheid.

Hier zijn de details van de avond:

📅 Datum: Donderdag 16 Mei

🕖 Tijd: Je bent welkom vanaf 18:30 uur, de opening wordt verzorgd door de Burgemeester om 19:00 uur. We verwachten de avond af te ronden om 21:00 uur.

📍 Locatie: Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145

🎟️ Entree: Gratis

Deze voorlichtingsavond is niet alleen een kans om jezelf te beschermen, maar ook om samen te werken aan een veiligere en veerkrachtigere buurt. We moedigen je dan ook aan om deze uitnodiging te delen met vrienden, familie en buren, zodat ook zij kunnen profiteren van deze waardevolle informatie.

Wil je deelnemen aan deze cruciale avond voor digitale veiligheid? Meld je dan aan via de volgende link.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op 16 mei en samen te werken aan een veiligere digitale toekomst voor onze buurt!