Benefietvoorstelling voor Humanitaire Hulp aan Oekraïne

Op zaterdagmiddag 8 juni 2024 vindt een bijzonder evenement plaats in het Royal Theater in Heerlen: een benefietvoorstelling voor humanitaire hulp aan Oekraïne. De gehele opbrengst van deze middag gaat naar dit nobele doel. Een traditionele Oekraïense lunch en een voorstelling met muziek, film en dans beloven een onvergetelijke ervaring te worden voor alle aanwezigen.

Het idee voor deze bijzondere benefietvoorstelling ontstond uit een ontmoeting tussen Olga Petrenko en Aline Ploeg in 2022, in de ‘Liefs! uit de weggeefwinkel’. Hier kwamen Olga en andere Oekraïense vluchtelingen uit Huize de Berg winkelen. Sindsdien zijn ze actief betrokken geweest bij verschillende initiatieven, waaronder het ‘zomer maan fest’ en meerdere edities van de weggeefwinkel. Recent besloten ze dat het tijd was om een benefietevenement te organiseren voor Oekraïne, geïnspireerd door de Nederlandse stichting ‘Samen sterk, Samen vrij’, die sinds het begin van de oorlog op 24 februari 2022 humanitaire hulp biedt aan Oekraïne.

Anna Mitriaieva, een Oekraïense die al 6 jaar in Heerlen woont, sloot zich direct aan bij de organisatie. Hoewel zij een nieuw leven heeft opgebouwd in Nederland, blijven haar vrienden en familie in Oekraïne. De betrokkenheid van Anna draagt bij aan de authenticiteit en het hart van dit evenement.

Op 8 juni kunnen de gasten genieten van een traditionele Oekraïense lunch, bereid door Oekraïense vluchtelingen die in Huize de Berg in Heerlen verblijven. De tickets hiervoor zijn beperkt, met slechts 40 beschikbare plekken. Na de lunch volgt een voorstelling die muziek, film en dans combineert. De muziek wordt verzorgd door de bekende Oekraïense componist en pianist Edvard Kravchuk, wiens werk online al meer dan 100 miljoen streams heeft behaald. Anna zal samen met Stéphanie Visch een prachtige dans uitvoeren.

Voor degenen die willen, wordt de middag afgesloten met een borrel en gelegenheid tot gesprek. De inloop voor de lunch begint om 11:30 uur, de lunch zelf start om 12:00 uur in de foyer van Royal Heerlen. De voorstelling begint om 14:00 uur, met welkomstdrankjes vanaf 13:00 uur.

Een ticket voor de voorstelling kost €29,50. Voor degenen die ook willen genieten van de Oekraïense lunch, bedraagt de prijs €49,50. De gehele opbrengst van deze middag zal worden gedoneerd aan stichting ‘Samen sterk, Samen vrij’, evenals een nader te bepalen goed doel door Edvard Kravchuk.

Wees erbij op 8 juni en draag bij aan een betere toekomst voor Oekraïne, terwijl je geniet van een dag vol cultuur, smaken en solidariteit.