Update: Succesvolle Uitrol van Operatie Steenbreek in Heerlen

In een recente ontwikkeling van de gemeente Heerlen hebben zo’n 50 enthousiaste deelnemers afgelopen weekend hun plantpakketten opgehaald als onderdeel van Operatie Steenbreek. Met trots kunnen we melden dat in totaal 394 pakketten zijn uitgedeeld, wat resulteert in maar liefst 394 vierkante meter minder tegels en meer groen in onze stad.

Operatie Steenbreek, een initiatief dat wordt ondersteund door de gemeente Heerlen, moedigt burgers aan om hun voor- en achtertuinen te vergroenen: tegels eruit, groen erin! Deelnemers krijgen plantenpakketten voor maximaal 12 m² tuin, waarbij ze zelf de tegels moeten verwijderen en de planten in de grond moeten zetten.

Sandra van den Beuken van Natuurinclusief Landschap speelt een cruciale rol in dit proces, waarbij ze de gemeente ondersteunt. Na aanmelding bezoekt ze de deelnemers persoonlijk om samen een plan te maken voor hun vergroeningsproject.

Wethouder Marco Peters deelt zijn enthousiasme over dit initiatief: “Als gemeente streven we naar een groenere omgeving. Met Operatie Steenbreek stimuleren we onze inwoners om zelf actie te ondernemen. Zo dragen we bij aan een echte verandering op de plekken waar het het meest nodig is!”

Deze voortgang markeert een belangrijke stap in de vergroening van onze stad en toont de betrokkenheid van onze gemeenschap bij het creëren van een duurzamere leefomgeving voor ons allemaal. We kijken uit naar verdere initiatieven en blijven ons inzetten voor een groener en gezonder Heerlen.