De omgeving van de Weltervijver heeft recent een flinke opknapbeurt gekregen, en de resultaten zijn duidelijk te zien. Afgelopen week zijn verschillende voet- en fietspaden opnieuw geasfalteerd, waardoor het gebied weer toegankelijk is voor alle buurtbewoners.

Wethouder Marco Peters van Beheer en Onderhoud is enthousiast over de vernieuwingen: “De nieuwe bestrating van de paden, in combinatie met de uitbundig bloeiende flora, maakt de Weltervijver weer tot de parel die het altijd al was. We hebben specifiek rekening gehouden met inwoners die minder goed ter been zijn. Ook zij kunnen nu weer gemakkelijk met rollator of rolstoel gebruik maken van het park. Iedereen moet kunnen genieten van de groene pracht die Heerlen rijk is!”

Deze aanpak is onderdeel van het Actieplan Groene Pracht, dat gericht is op het verbeteren van de toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van de vele groengebieden binnen de gemeente. Eerder dit jaar zijn al diverse locaties aangepakt, zoals het gebied rond de Koumenvijvers in Nieuw-Lotbroek en het Heidserpark aan de rand van Nieuw-Einde. Later dit jaar staan ook de Peter Schunckstraat en de Hei-Grindelweg op de planning.

Met deze inspanningen streeft de gemeente ernaar dat alle inwoners van Heerlen kunnen genieten van de prachtige groene gebieden die de stad te bieden heeft. De vernieuwde Weltervijver is daar nu een prachtig voorbeeld van.

Buurtbewoners worden van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen en te genieten van de vernieuwde omgeving. Of je nu een wandeling wilt maken, wilt fietsen of gewoon van de natuur wilt genieten, de Weltervijver biedt voor ieder wat wils.